Kedves vendégünk, Pándyné Éva (ovis fejlesztő coach) osztotta meg velünk a Mandulás mámor receptjét, amelyet örömmel teszünk közzé.

A tésztához:

  • 23 dkg vaj
  • 23 dkg porcukor
  • 8 dkg porcukor a mandulakrémhez
  • 23 dkg őrölt mandula vagy mogyoró
  • 11 dkg rétesliszt
  • 6 tojás fehérje
  • 6 tojás sárgája
  • 1-2 vaníliáscukor

Elkészítés:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd apránként a felvert tojásfehérjébe adagoljuk a liszttel és a mandulával együtt. A masszát kikent, lisztezett, vagy kipapírozott tepsibe simítjuk. Forró sütőbe toljuk, 10 percig (amíg a teteje megszilárdul kicsit) sütjük.

Közben elkészítjük a tojáskrémet:

23 dkg porcukrot 6 tojás sárgájával habosra keverünk és a tésztára kenjük, majd visszatoljuk további tíz percre, hogy a tojás is megszilárduljon. Az így megsütött tésztát a tepsiben kihűtjük.

Közben elkészítjük a mandulakrémet:

11 dkg vajat 8 dkg porcukorral kikeverünk habosra, majd beleteszünk 10 dkg mandulát, amit előbb egy evőkanál forró vízzel leforráztunk. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Szórást készítünk rá:

7 dkg darált mandulát kikeverünk 1 csomag vaníliás cukorral. Ezzel meghintjük a tésztát. Ha túlságosan vastag lenne, villával kicsit egyenletesre lapogathatjuk.

Jó előre, de legalább egy nappal a tálalás előtt elkészítendő, hogy az ízek összeérjenek.

Vékony, hosszúkás – kb. ujjnyi – szeleteket vágunk belőle, mindig csak annyit, amennyi előre láthatólag elfogy.

 

Kóstoltuk, nagyon finom! 🙂