Masszázs a krónikus  betegségek enyhítésére

Gyakran fáj a fejed? Félted a szíved? Gyomor-bél, epe vagy vesepanaszaid vannak? Asztma kínoz?  Az úgynevezett szegmentmasszázs (a gyógymasszázs egyik fajtája) kúraszerű alkalmazásával javíthatunk a belső szervek állapotán, a panaszok, tünetek enyhülnek. Elsőre talán nagyzoló állításnak tűnik, de kérlek, olvass tovább.

Egy-egy belső szerv elváltozása, betegsége kihat a  bőrfelületünkre és az izmainkra is. Ennek oka az idegrendszerünk felépítésében keresendő. Belső szerveink és bizonyos  izmaink, a bőrünk egy-egy meghatározott területe (ezt nevezzük szegmentnek) idegrendszerünkben azonos “csatlakozási ponthoz” kapcsolódik (reflexkör). A csatlakozási ponton keresztül a betegségek esetén kóros reflexkör jön létre, így oda-vissza hatva az egy körön lévő szervek, izmok és bőrfelület között. A szegmentmasszázzsal ugyanezt a folyamatot a panaszok enyhítésére tudjuk fordítani: a masszázs során a megfelelő izmok és bőrfelület (szegmentumok) kezelésével, állapotuk javításával visszahatunk a belső szervek állapotára. Egy-egy betegség és a vele járó kóros reflexkör nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, így kezelése is lépésről-lépésre történik.

 Hogyan is néz ki egy szegmentmasszázs kúra?

Állapotodtól és alkatodtól függően  heti 3-4, összesen 15-20 alkalommal, 20-40 perces masszázzsal enyhíthetőek a panaszok, tünetek.

Biztos, hogy hat?

Nem biztos. Csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Egyedi vagy és megismételhetetlen, ami csodálatos dolog. Ezzel együtt jár az is, hogy ki kell tapasztalni, mi, és miből mennyi segít Neked. Ha nem segít a kúra, viszonylag hamar (6-8. alkalom tájékán) kiderül.

Mennyibe kerül?

Az alkalmankénti szegmentmasszázs ára 3.500 Ft, 10 alkalmas bérlet váltható 30.000 Ft-ért.

Megéri?

Lehet, hogy azt gondolod, ez túl sok: 2-3 hónapon keresztül rendszeres masszázsra járni rengeteg idő, pénz, energia. Szánj egy kis időt arra, hogy végiggondold: a betegséged mennyi áldozatod követel tőled? Mennyit költesz gyógyszerre, vitaminra, speciális étrendre, segédeszközökre, mennyit vagy táppénzen vagy kényszerszabadságon? A panaszaid mennyire befolyásolják a hétköznapjaidat? Hány programot mondtál le, mert nem voltál jól? Hány örömteli pillanatot szalasztottál el, mert nem voltál jól?

Egy hozzávetőleges számítás szerint az év 2-3 hónapjában érdemes-e végigcsinálni egy kúrát azért, hogy a többi 9-ben jól érezd magad?

Ha úgy gondolod, hogy igen, a Balance Stúdióban megtalálsz: 1091 Budapest, Üllői út 89/c (Klinikák metrómegállónál)

Hogyan kezdj neki, ha belevágnál?

Nagyon fontos, hogy a kezelőorvosod tudjon róla, hogy mi a terved. Ha nem tudod, hogyan beszélj vele, kérlek, nyomtasd ki ezt az anyagot és vidd el neki a következő konzultációra. Ha javasolja számodra a gyógymasszázst, telefonon megbeszéljük az első időpontot, +36 (30) 224 03 26 – ha nem tudom hívásodat fogadni, amint lehet, visszahívlak.

Várlak szeretettel!

Csűrös Tímea, gyógy- és sportmasszőr

+36 30 224 03 26

 

Ha úgy gondolod, nem a szegmentmasszázsra van szükséged, nézz körül, milyen masszázsok érhetőek még el a Balance Stúdióban!

Svéd-, gyógyító-, sportmasszázs érdekel

Tradicionális thai jógamasszázs érdekel

Balance masszázs érdekel