Miben segíthet a kismama masszázs?

A várandósság időszaka számtalan testi-lelki változással jár. A gyermekvárás során a legtöbb kismama találkozik olyan jelenségekkel, melyek viselése, kezelése időnként nehézséget okozhat.  Testi jelenségek közül a kora terhesség során főként az émelygés, fejfájás, bizonytalan közérzet, míg az előrehaladottabb időszakokban a lábfájás, lábduzzadás, hát-, derékfájás befolyásolják a mindennapok közérzetét. A lelki-érzelmi jelenségek között gyakran fordulnak elő aggodalmak, félelmek – melyek egyaránt kötődhetnek biztonságérzethez-bizonytalansághoz, felelősségvállaláshoz-alkalmassághoz, párkapcsolathoz-családdá alakuláshoz, testi változásokhoz, érzelmi állapotokhoz, gondolatokhoz. Ezen testi-lelki jelenségek természetes részei a várandósságnak. Viselésüket, megélésüket könnyebbé tudja tenni – sok más mellett – egy, a várandósság sajátosságait figyelemebe vevő teljes testmasszázs, a kismama masszázs.

A kismama masszázs a tradicionális thai jóga masszázs technikáját alkalmazza, a várandósságból adódó korlátokkal. (A tradicionális thai jóga masszázsról bővebben itt olvashat.)

Technikai információk a kismama masszázsról

A kismama masszázs oldalfekvő pozícióban történik, a test kényelmes és biztonságos helyzetét párnákkal biztosítva.

Függetlenül a vezető panasztól, minden esetben csak teljes testmasszázst javaslok. A masszázs során kezelt energia vonalak a testet teljes hosszában behálózzák. A csak egyes testtájakat érintő kezelések során az energiavonalak egy része kerül kezelésre, így nincs mód az okozott változások végig kísérésére a teljes energia vonalon, ami jelentősen megváltoztathatja a kezelés hatását. A várandósság során a test működése sok változáson megy keresztül, így biztonsággal csak a teljes testen végig kísért masszázstól várható megfelelő eredmény.

A kismama masszázs időtartama igény és szükség szerint lehet 90-120 perces. Minden esetben teljes testmasszázs történik, a különbség az egyes testrészek kezelésének hosszában van.