A miaomei masszázs többezer éves kínai hagyományt és tapasztalatot követve állítja helyre a test egyensúlyát.

A távol-keleti orvoslás szerint a meridiánokban (a testet behálózó energiavezetékekben) áramlik az életenergia,a csi, (Qi), így érthető, hogy a masszázs során ezen csatornákra kiemelt gondot fordítunk. A jól végzett kezelés hatására az energia blokkok oldódnak, a belső többlet és hiány egyensúlyra lel, a meridiánokban, csatornácskákban az energiaáramlás akadálytalanná válik.

Az egészséges energiaáramláshoz hozzájárul – a meridiánok átdolgozása mellett – az akupresszúrás (akupunktúrás) pontok nyomása. Testünkön sok-sok olyan pont van, amelyek stimulálása nyugtatólag vagy épp serkentőleg hat, így hozzájárulva a harmóniához.

Az 54 pontos kínai akupresszúrás masszázs nem az élménymasszázsok körébe tartozik. A masszázs során az akupresszúrás pontok érzékenysége, akár fájdalma is tapasztalható, amely több, egymást követő masszázs során egyre enyhül.

A miaomei masszázst kúrában javasolt végezni. Egyetlen kezelés is gyors segítséget jelenthet, azonban a megborult egyensúly gyakran évek alatt alakul ki, így annak helyreállítása is időt és több kezelést igényel.

A masszázskúra tapasztalataink szerint jótékonyan hat:

  • serkenti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, kellemes mellékhatásként fogyás tapasztalható
  • alvászavarokra, álmatlanságra, nyugtalanságra, fáradtságra
  • javítja a szellemi teljesítőképességet
  • erősíti az immunrendszert
  • szénanáthára, allergiára
  • női hormonális problémákra, különösen a változókorban jelentkező kellemetlen tünetekre, mint például a hőhullámokra

A masszázs kiegészíthető, hatékonysága fokozható az alkat és a panaszok alapján kiválasztott, megfelelő gyógynövényes készítmények alkalmazásával.

A Miaomei kúra: a masszázssorozat és a gyógynövényes kiegészítők (gyógyteák, kapszulák, tapaszok, lábáztatók) hazánkban is elterjedt fogyasztókezelés.

Hogyan is néz ki egy kezelés?

Első találkozáskor kérdőív segítségével megállapítjuk az egyéni alkatot, és meggyőződünk arról, hogy nem áll fenn olyan állapot, panasz vagy betegség, amely miatt a kezelés ártalmas lehet.

A kínai masszázs ruhában történik. A masszázs során átdolgozzuk a meridiánokat és az akupresszúrás pontokat. Az akupresszúra gyakorlatilag tű nélküli akupunktúra, a terápiás pontokat ujjal vagy a speciálisan e célra szolgáló fapálcikával nyomjuk, anélkül, hogy a bőr alá hatolnánk. Egy-egy kezelés 50-55 percet vesz igénybe.