A svédmasszázs európai eredetű,  a széles körben alkalmazott gyógy-, és sportmasszázs alapja. Kiváló stresszoldó masszázs, nevezhetjük relaxáló masszázsnak vagy frissítő masszázsnak is.

A svédmasszázs ajánlott mindazoknak, akik egészségesek, (tehát nincsen sem akut, sem krónikus betegségük, pl.: láz, kezeletlen cukorbetegség, fertőző betegség, sebes testfelület), de szeretnének ellazulni, felfrissülni. Különösen ajánlott azoknak, akik krónikus fáradtságot, a vitalitás hiányát érzik, rossz a közérzetük vagy szeretnének egy kis időre kikapcsolódni, pihenni, ellazulni.

Hosszabb vagy rövidebb ideje fennálló izomfájdalom, izomgörcs (nyak-vállöv, hát, derék, stb.), mozgásszervi megbetegedés esetén ajánljuk a célzott gyógyító masszázst. A gyógyító masszázs alapvetően egy-egy testrész kúraszerű (több, egymást követő alkalommal történő) kezelését jelenti.

A sportmasszázs nem csupán az élsportolók kiváltsága. Ajánljuk mindazoknak, akiknek életük része a sport, és szeretnék izmaikat időnként felfrissíteni, ellazítani, regenerálni. Az edzések kiegészítéseként hozzájárul a teljesítmény fokozásához, az izmok egészségének megőrzéséhez.

Mindhárom masszázsfajta javítja az általános közérzetet, a bőr-, nyirokrendszer, keringési rendszer és az izmok állapotát.

Miben segít a masszázs?

  • ha nyak-, hát-, derékfájdalomtól szenvedsz
  • ha bármilyen más izompanaszod van
  • ha ólmos fáradtságot érzel
  • ha “enerigatúltengésed” van, netán indulatokkal, cikázó gondolatokkal fűszerezve
  • ha sokat sportolsz
  • ha egy mókuskerék-megállóra van szükséged

Technikai tudnivalók

A masszázs kezelőágyon történik, vendégünk fehérneműben vesz részt rajta. Azokat a testrészeket, amelyeket éppen nem kezelünk, törülközővel takarjuk. A masszázshoz krémet vagy olajat használunk, amelynek jelentős részét a bőr beissza, de a kezelést követően van lehetőség zuhanyzásra, amelyhez tusfürdőt, törülközőt biztosítunk.

masszazs obuda