mottó: „Ha megtagadjuk magunktól a megbocsátás esélyét, továbbra is áldozatai maradunk annak, aki megbántott, kihasznált minket.” (Desmond TuTu)

Megbocsátani nem valamiféle könnyes, érzelmes dolog, melynek végén mindenki örül, és boldogan öleli keblére másikat. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elfogadom, rendben lévőnek tekintem, ami történt. Nem jelenti, hogy elfelejtettem vagy már nem fáj. És nem feltétlenül jelenti, hogy a kapcsolatot folytatni akarom a másikkal. A megbocsátás lényege, hogy vissza kapom az irányítást az életem felett, a saját értékeim és céljaim mentén leszek képes ismét gondolkodni és cselekedni. Megbocsátani elsősorban magunk miatt érdemes. Magunknak is érdemes megbocsátani.

A csoport

A csoport azoknak szól, akiknek van olyan sérelmük, fájdalmuk, amit szeretnének elengedni, túllenni rajta és ezt hajlandóak behozni a csoportba. A megbocsátásról elméletben beszélgetni, gondolkodni egészen már dolog, mint konkrétan egy esettel, emberrel dolgozni. A tanulás cselekvés  csak azt tanuljuk meg, amit konkrétan csinálunk. És csak akkor látjuk az eredményét is.

Ezért arra bíztatlak, hozd el, vállald fel, hogy dolgozz vele és magaddal. Nem ígérem, hogy személyes erőfeszítés, szembenézés és fejlődés nélkül menni fog. Azt sem, hogy könnyű lesz. Csak azt, hogy meg lehet csinálni és megéri. Ebben tud segíteni ez a csoport.

Keretek

 • 6-10 fő részvételével tartott csoportfoglalkozások
 • a csoport zárt, vagyis az 1. és 2. alkalommal lehet csatlakozni, később már nem
 • összesen 8 alkalomból áll, heti 1 alkalommal, alkalmanként 2 óra hosszúságú
 • helyszín: BALANCE STÚDIÓ (Budapest, IX. Üllői út 89/c )
 • a tréning ára: 16.000 Ft/fő (a részvételi díjat két részletben is lehet fizetni)
 • csoportvezető: Kuntár Ágnes
 • a csoport indítás: 2016. február 4. csütörtök

Tematika

 • miért érdemes megbocsátani, mit jelent a megbocsátás
 • az elkerülés és annak hatásai
 • az érzelmek és gondolatok természete
 • a tudatosság szerepe a megbocsátásban
 • az elfogadás miben léte és értelme
 • értékek célok tudatosítása
 • a fájdalom felvállalása
 • a megbocsátás felajánlása
 • a kapcsolat további sorsa

Jelentkezés

Ha a tréning felkeltette érdeklődésedet, részvételi szándékodat jelezd kérlek, mert a csoport létszáma limitált. A részvételi szándékodat vagy kérdésedet az office@kuntar.hu e-mail címen vagy a +30/4298906-os telefonszámon tudod jelezni.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbi gyűjtemény mindazoknak szól, akikben felmerültek olyan események, kapcsolatok melyek emlékének súlyát jó lenne lassan elkezdeni csökkenteni, melyek szerepét az életük során nem szeretnék ilyen módon tovább vinni.

Szeretnék néhány további információt adni a csoportról, annak érdekében, hogy könnyebb legyen eldönteni, hogy most van-e itt az ideje az elengedésnek és a csoport  megfelelő-e rá. Az alábbiakban az eddigi érdeklődők által megfogalmazott kérdések alapján szerepel néhány kérdés kibontása. Ha nem találod meg köztük azt, amire te kíváncsi vagy, kérdezz bátran!

Miért fontos, hogy legyen saját konkrét téma, „ÜGY”?

2 okból nagyon fontos, hogy minden résztvevőnek legyen egy konkrét „ügye”, amivel dolgozni szeretne:

 • elméleti síkon inkább csak koncepciókról tudunk eszmét cserélni, mely nem haszontalan ugyan, de konkrét helyzetek megoldásához nagyon ritkán vezet csak el
 • konkrét eset konkrét helyzeteivel, azokhoz kapcsolódó konkrét érzelmekkel követhető és élhető meg a csoport ülések eredménye

El kell-e mondanom a többiek előtt a témámat?

A csoport 8 alkalomból áll, melyből az első 4 alkalom elsősorban a saját érzések, gondolatok tisztázását célzó gyakorlatokkal telik. Ehhez nem szükséges feltétlenül a témád részletes elmesélése, ha nem érzed úgy, hogy készen állsz rá. A csoportfoglakozások során látod majd hogyan alakul a bizalmad a csoport iránt, mennyire érzed vagy nem érzed szükségét annak, hogy te is elmeséld a történetedet.

A megbocsátás, illetve elengedés folyamatának előbb-utóbb része kell legyen a történeted felvállalása, de azt, hogy ennek mikor van itt az ideje, és milyen körben, hogyan, azt te tudod eldönteni, rajtad múlik.

Mit jelent a zárt csoport?

A zárt csoport azt jelenti, hogy nem lehet bármikor csatlakozni a csoporthoz, csak az első, illetve legkésőbb a második alkalommal. Ennek két oka van:

 • miután a csoport tagok behozzák a saját élményeiket, megosztják tapasztalataikat, fontos hogy biztonságos, bizalmi légkör legyen jelen, amit megtör, ha idegen érkezik
 • az alkalmak során végzett gyakorlatok, tanulandó készségek egyfajta egymásra épülést követnek

A zárt csoport nem jelenti azt, hogy nem lehet a csoportból kilépni, ha valaki úgy érzi, hogy most nem erre van szüksége.

Lehet-e részletben fizetni?

A részvétel díj alapvetőn két részletben fizethető – az első 4 alkalom induláskor, a második 4 alkalom a 4. alkalommal.

Az első alkalom fizethető egyszeri díjként is, ha valaki nem volt még csoportban, nem biztos benne, hogy mi lesz ebből, vajon jó-e neki ez. Így további előzetes elköteleződés nélkül lehet tapasztalatot szerezni.

Remélem, a fenti információk segítségedre tudnak lenni, hogy biztosabban vágj bele ebbe a kalandba!

HA ÉRZEL HOZZÁ KEDVET ÉS BÁTORSÁGOT KÉRLEK JELEZZ VISSZA AZ office@kuntar.hu e-mail címre,  HOGY TERVEZED A RÉSZVÉTELEDET.

HA MERÜLNEK MÉG FEL BENNED KÉRDÉSEK AKÁR A CSPOROTÓL, AKÁR EGYÉBKÉNT A TÉMVAL KAPCSOLATOSAN, NE HABOZZ, ÍRD MEG!

Ha  szerencsés emberként nem vagy érintett, de ismersz olyat, akinek szerinted segíthetne a csoport, és megteheted, kérlek továbbítsd neki az információkat.

Szeretettel várunk a Balance Stúdióban!