„Nem arra törekszünk, hogy megszerezzünk valamit, ami hiányzik az életünkből, hanem, hogy felismerjük azt, amivel eddig is rendelkeztünk, részünk volt, csak nem hasznosítottuk.” – William Pullen

 

 

Nézzünk rá!

Ha úgy érzed, hogy egy adott helyzettel kapcsolatban külső gondolkodó partnerre van szükséged, akkor a legjobb helyen jársz!

Annak, hogy egy menedzser egy adott helyzettel kapcsolatban úgy érzi, külső gondolkodó partnere van szüksége, több oka is lehet, de leginkább a nehezebb időszakokban megtapasztalt ún. vezetői magány.  Minden cégtulajdonos, cégvezető átél ilyen időszakot. Gyakori az olyan kihívás, elakadás, elérni kívánt cél, amit cégében a csapatával nem oszthat meg, hiszen a témája gyakran épp velük kapcsolatos, vagy érinti őket. Ha erre még rájön, hogy, érhető módon, haza, a családjához, társához meg nem kíván munkahelyi gondokat vinni, a kör be is zárul.

Multi cégek, nagy vállalatok esetében sincs ez másképp, ahol nem könnyíti a menedzser helyzetét az sem, ha felette is van vezetői szint, hiszen ott tőle nem közös gondolkozást, hanem már a kitűzött konkrét célokat, az oda vezető utat, vagy elakadás esetén már a megoldást várják, vagy legalábbis megoldási javaslatokat.

A coach

A coach az ülések során figyel, kívülről szemlél és biztosítja azt a biztonságos teret, ahol az ügyfél szabadon beszélhet azokról az aktuális kihívásokról, elakadásokról, amik foglalkoztatják, vagy azokról a jövőbeni ambiciózus célokról, amiket el akar érni – mindezt természetesen szerződésben vállalt titoktartási kötelezettség mellett. Mindemellett a coach olyan kérdéseket tesz fel, amik lehetőséget kínálnak arra, hogy az ügyfél más perspektívából lásson rá saját helyzetére, és ezáltal saját maga lelje meg a válaszokat. Ezt követően a coach – partnerségben az ügyféllel – cselekvéssé alakítja a tanulást és a felismeréseket.

Rólam

A végzettségem közgazdász (IBS-B/Oxford Brookes University). Üzleti diplomámat (Bachelor of Art (Honours) in Business Studies) és az IAA (Nemzetközi Reklámszövetség) oklevelét marketing kommunikációs szakirányon 2000-ben szereztem. Diploma utáni első 7 évében egy hazai cégnél kezdtem a pályafutásomat. Az akkor még kizárólag belföldi forgalmat bonyolító cég újonnan induló export üzletágának alapjaink letételében és elindításában vehettem részt. Ezt követően dolgoztam összesen 9 évet multicégeknél, amiből a legjelentősebb egy pharma szektorban tevékenykedő piackutató és tanácsadó cég volt. Rövidebb ideig volt szerencsém egy nemzetközi szoftver fejlesztő cég (ázsiai és csendes-óceáni terjeszkedésével kapcsolatos) projektjeiben is részt venni.

Ezen felül mindig érdekelt az üzletpszichológia is, amit nem csak eddigi munkáim részeként tanultam, hanem mai napig az egyik hobbim is. Ebből adódóan, illetve, mivel a korábbi munkáimnak köszönhetően kész és átfogó kapcsolatrendszerrel rendelkeztem, közel 3 évet egy szervezetfejlesztő cégnél is dolgoztam, mint konzulens, később, mint hivatalos partner. Részletesebb önéletrajzom itt elérhető.

Az eddigi tapasztalataimra építve, valamint ezt időközben kiegészítve az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) által akkreditált posztgraduális képzéssel, 2020-tól szakosodtam business coaching-ra, ma már kizárólag csak ezzel a területtel foglalkozom.

További információk, kapcsolat

Bővebb információért ezúton ajánlom figyelmedbe honlapomat: www.coach-partner.hu

Díjmentes, nulladik körös beszélgetésre, időpontegyeztetéssel kapcsolatban, keress bizalommal a t.vermes@coach-partner.hu e-mail címen.