Kertész Kata pszichológus, mese- és komplex művészeti terapeuta vagyok.

 Mióta az eszemet tudom, szeretem a meséket hallgatni, olvasni, írni és a hatásukra képzeletemben formálódó képeket lefirkálni, lerajzolni, gondolkodni rajtuk.

A mese és az alkotás természetes és gyógyító kapcsolatot tart fenn tudattalanunkkal. A felnőtté válás során sajnos elveszíthetjük szemünk elől a meséket és az általuk bennünk megnyíló sokszínű forrást. Szerencsére kis segítséggel később is, életünk bármelyik szakaszában rátalálhatunk újra. Meríthetünk belőle erőt, hitet, segítséget, örömet, önismeretet és megértést. Ebben segítenek a jól megválasztott népmesék és a saját írású mese feldolgozása.

A meseterápiáról

A meseterápia során a szimbólumok felfejtésével a tudattalan és tudatos folyamatok összehangolódnak, aktuális nehézségeink, érzelmi elakadásaink megoldásához, feloldásához új erőforrásokhoz, megküzdési stratégiákhoz jutunk a történeken keresztül.

Éltem meg magam is csalódást, bánatot, barátságot, szerelmet, kudarcot, sikert, boldogságot, házasságot, válást, haragot, a gyermeknevelés örömeit és kevésbé örömteli kérdéseit, betegséget, súlyos veszteséget, félelmet, újrakezdést, szeretetet, hitet, bizalmat. A magam sorsának köszönhetően nem csak a tankönyvekben és a mesékben találkoztam azokkal a helyzetekkel, amikkel hozzám fordulnak, ugyanakkor a képzésemhez tartozó sok-sok óra önismereti foglalkozás és mesés sajátélmény hozzásegített ezek feldolgozásához. A módszertan mellett erre is támaszkodom mások megértésében és hiteles segítésében.

Minden élethelyzetre születnek mesék, amik megoldáshoz vezető utakat mutatnak, vagy éppen a tévutakra világítanak rá. Segítek megtalálni és feldolgozni azokat a meséket, ami az éppen aktuális élethelyzethez kapcsolódik és bábáskodom a saját mese megszületésénél.

Elsősorban felnőtteknek segítek ezen az úton egyéni terápiában. Többféle meseterápiás módszert is alkalmazok, melyek időszükséglete is különböző, részletekről tájékozódhat a weboldalamon.

Telefonos bejelentkezés: +36-70-505-9930

https://www.kerteszkata-meseterapia.hu/