A thai masszázs elméleti alapjai a testet behálózó energia vonalak koncepciójára épülnek. A thai masszázs során e rendszer 10 fő energiavonalának és az azokon található akupresszúrás pontok kezelése történik. Célja az energiaáramlás zavarai következtében kialakult fájdalmak, feszültségek, esetleg betegségek kezelése. Az energia vonalak masszírozása fel tudja oldani ezeket a blokkokat, elakadásokat, visszaállítva az életenergia szabad áramlását, és ezen a szervezet egyensúlyát.

Szemben a nyugati masszázs technikákkal a tradicionális thai masszázs nem elsősorban a fizikai testet kezeli, hanem sokkal inkább az energiatestet. Az izmok közvetlen megdolgozása helyett az energiapontok nyomását vagy általános nyomást alkalmaz helyette. A masszázs során végzett nyújtó gyakorlatok megfelelnek a jóga által alkalmazott ászánáknak, ezért sok helyen jóga masszázsnak is nevezik.

A thai masszázskezelések minden esetben személyre szabottak, a vendég egészségi állapota, rugalmassága és testméretei alapján, akár terápiás célból, akár általános közérzet javítás céljából végezzük. A kezelések során mindig teljes testmasszázs történik, annak érdekében, hogy az energiaáramlás az egész testen kiegyensúlyozható legyen. Amennyiben speciális terápiás céllal történik a masszázs (pl. fejfájás, derékfájás, stb.) úgy a teljes test masszázst követően sor kerülhet csak egyes testrészeket, energiavonal szegmenseket érintő rövidebb kezelésekre is. Azonban ebben az esetben is minden 4-5. kezelés ismételten teljes testmasszázs kell, hogy legyen.

Technikai tudnivalók

A masszázst ruhában végezzük – kényelmes vékony pamut hosszú nadrág és rövid vagy hosszú ujjú pólóban. Masszázs ruhát biztosítunk vendégeink számára, illetve igény szerint saját ruha is hozható.

A kezelések átlagos ideje 2 óra, mely az egyéni igények és lehetőségek alapján lehet kicsit hosszabb vagy rövidebb. A csak terápiás kezelések esetében, mikor célzott energia vonal szegmensek kezelése történik, a kezelések kb. 1 órásak.

A masszázs földön lévő matracon történik.