cellulit masszázs

A cellulit masszázs elsősorban a narancsbőrrel érintett testtájakra hat jótékonyan

A cellulit masszázs különösen a narancsbőr által érintett testfelületek állapotának javítását célozza. A narancsbőr oka a bőr szöveteinek elégtelen vér-, és nyirokkeringése, lelassult anyagcseréje. A serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti az eltérő hormonális és kötőszöveti struktúra miatt, de ritkán férfiakban is előfordul.
A cellulit masszázs során alkalmazott kombinált fogások, eszközök, technikák egymás hatását erősítve serkentik a kezelt területek vér-, és nyirokkeringését, fokozzák a bőr alsó laza kötőszöveti rostjainak és  zsírsejtjeinek oxigénellátását, anyagcsere-folyamatait. Ezek eredményeként csökken a szövetközi térben pangó nyirok, a zsírsejtek képessé válnak a főképp táplálékokkal bevitt méreganyagok (pl. tartósítószerek, mesterséges színezékek stb.), savak hatékonyabb ürítésére. A zsírsejtekből a „bomlástermékek” visszajutnak a keringésbe, és a vizeletkiválasztó rendszeren keresztül kiürülnek a vizelettel, vagy a bélbe kerülve onnan visszaszívódnak. A javuló anyagcsere segíti a zsírsejtekben felszaporodó pangó folyadék (ödéma) ürülését, javítja a kötőszöveti rostok rugalmasságát, feszességét. Az alakformáló masszázs hatására a  kezelt terület egyenletesebbé, kontúrosabbá, formásabbá válik.

A cellulit masszázs kezelés során alkalmazott technikák:

 • Nyirokkeringést serkentő fogások

A nyirok masszázs (vagy nyirok drenage) a kötőszövetre és azon keresztül a nyirokrendszerre fejti ki hatását, így segítve a nyiroknedvek megfelelő áramlását. Ez a lágy technika meggyorsítja a felgyülemlett folyadék távozását, javítja a nyirokrendszer ellenállóképességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez.
A kezelés alkalmazásával megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek.

 • Vákuum-kezelés

Az érintett területet gumiköpöllyel kezeljük, ami intenzíven serkenti a vérkeringést és a perifériás vérellátást, fokozza a zsírsejtek lebontási folyamatait és a depózsír elégetését. Helyi keringés fokozó hatása anyagcsere fokozó hatású is egyben. Segít a kívánt irányban befolyásolni a nyirokkeringést a kívánt eredmény elérése érdekében.

 Feszesítő masszázsfogások

A speciális masszázsfogások szintén intenzívek, és segítik a bőr rugalmasságának, feszességének helyreállítását.

 • Testtekercselés (opcionális):

A kezelt testtájakat anyagcsere élénkítő krémmel bekenjük, majd lélegző fóliába csavarjuk úgy, hogy a fólia nem erős, de megfelelően egyenletes nyomás gyakoroljon a bőrre, szövetekre. Ez szintén fokozza a nyirokrendszer működését, feszesedik a bőr, a zsír-szövetek anyagcseréje és a hatóanyagok felszívódása is intenzívebbé válik. A kezelés időtartama 20 perc.

A kezelés személyre szabott az aktuális adottságok és célok határozzák meg a terápia felépítését.

A kúraszerűen végzett alakformáló masszázs, kiegészítve a kezelés során közösen megbeszélt életmódi változtatásokkal, javítja a narancsbőrős területek rugalmasságát, feszességét, formálja a testkontúrt, puhábbá, selymessebbé varázsolja a bőrt. Gyakran az eredmények centiméterekben is mérhetőek. Testsúlycsökkenés önmagában a masszázstól nem várható.

A masszázs időigénye a kezelendő testtájak és felületek nagyságától függően 60-90 perc. A teljeskörű kezelésbe beletartoznak a combok elől, hátul, oldalt, vádlik hátul, popsi (csípő), has, felkarok hátsó oldala, ez többnyire 90 perc.

A kezelés lokális jellege révén szabályozható hogy mely testrészen szeretnénk intenzívebb hatást elérni, így a kezelést igénybe lehet venni csak egy testrészre is  (pl. has, csak combok  ), ilyenkor a teljes idő (60 perc) arra a testrészre irányul. A masszázs utáni testtekercselés opcionális.

A masszázs közvetlenül a testfelületre felvitt olajjal, krémmel, géllel történik, ezért fehérneműben masszázságyon történik. A maszírozáshoz használt olajok, krémek bevizsgált, kereskedelmi forgalomba-hozatali OÉTI engedéllyel rendelkező termékek.

 Eredmény csak kúraszerű rendszeres masszázzsal érhető el. A cellulit mértékének és az egyéni lehetőségeknek megfelelően kúraszerűen legalább 10-15-20 alkalom (heti egyszer, kétszer vagy háromszor) javasolt. Gyakran 2-3 kúra egymás utáni lefolytatása is szükséges lehet. Javasolt gyakoriság az első 2 hétben heti 2 alkalommal, utána heti 1-2 alkalommal.
A kúraszerű kezelést követően havi 1 vagy 2 szinten tartó masszázs ajánlott a jó eredmény megtartása érdekében.

 Kezeléstípusok:

Többfajta lehetőség közül választhatsz, időd, problémád, pénztárcád szerint összeválogatva.

Igény szerint combok elől, hátul, oldalt, vádlik hátul, popsi (csípő), has, felkarok hátsó oldala, vagy ezek mindegyike.

 Az első kezelés az állapotfelmérés, a kérdések megbeszélése miatt 20 perccel hosszabb. 

A kezelés előtt 2 órával kérlek, ne étkezz bőségesen! Ha tekercselést is kérsz, légy szíves hozz magaddal pólót és cicanadrágot.

A cellulit nem tüntethető el véglegesen, azonban állapota jelentősen javítható. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy életkorunkon és alkatunkon nem tudunk változtatni, de életvitelünkön igen.

Tartós eredmény csak abban az esetben érhető el, ha a narancsbőr-jelenséget kiváltó életviteli szokásokat lépésről lépésre fokozatosan megváltoztatjuk, és az egészségesebb szokások mindennapjaink részévé válnak. A vágyott eredményesség érdekében életvezetési tanácsadásra, változtatások közös megtervezésére és gyakorlati megvalósításának kivitelezésére is lehetőség van. (Testsúlykontroll Balance módra)

Nem alkalmazható a masszázs:

 • akut fertőzés, láz, betegség
 • bőrsérülések, bőrbetegségek, fertőzéses, gyulladásos bőrelváltozások
 • akut traumák, összenőtt műtéti hegek,
 • vérzékenység,
 • súlyos visszértágulatok vagy súlyos érszűkület
 • trombózis, tromboflebitis
 • akut szívproblémák
 • kezeletlen magas vérnyomás
 • daganatos betegségek
 • terhesség,
 • kismedencei gyulladások esetén.